Melounový sorbet

Osvěžující melounový sorbet připravíte pouze ze tří ingrediencí. Ideální letní dezert pro každého, kdo má rád sladké. Navíc do svého jídelníčku dostanete trochu ovoce navíc.

INGREDIENCE:

  • 500 g dužiny melounu – nakrájené na kostky a zbavené semínek
  • 100 g moučkového cukru
  • šťáva z 1 limetky

POKYNY:

  1. Misku přístroje Cuisinart Iced Dessert Maker předem zmrazte na přibližně 12 hodin.
  2. Sestavte Cuisinart Iced Dessert Maker s lopatkou na čerstvé ovoce. Vložte mrazicí mísu do přístroje a zapněte ho.
  3. Přidejte všechny přísady a nechte přibližně 15 minut šlehat, dokud sorbet nezhoustne.
  4. Podávejte ihned nebo pro dosažení tužší konzistence přelijte do vzduchotěsné nádoby a zmrazte přibližně na 2 hodiny.