Grilovaný losos se sójou a misem, limetkou a sezamovou brokolicí
Recept vytvořila Nicola Millbank. Podívejte se na její webové stránky, kde najdete další skvělé recepty: millycookbook.com.
INGREDIENCE:
- 1 steak z lososa z odpovědných zdrojů
- 1 sáček pasty Miso - k dostání ve všech velkých supermarketech
- 2 lžíce tmavé sojové omáčky
- hrst brokolice
- 1 lžička sezamového oleje
- černá sezamová semínka
- Šťáva z ½ limetky
POKYNY:
- Před vařením marinujte lososa v miso a sójové omáčce hodinu nebo dvě.
- Grilovací desky multifunkčního grilu Cuisinart nastavte na střední až vysokou teplotu. Jakmile se rozpálí, potřete je olejem a položte na ně lososa. Zavřete a grilujte 5–8 minut v závislosti na tloušťce steaku.
- Pokud je losos zvenku upečený, ale uprostřed ještě trochu nedopečený, sundejte ho z grilu, zabalte do fólie a dejte stranou, zatímco budete vařit brokolici. Zbytkové teplo lososa dovaří i uvnitř.
- Potřete brokolici sezamovým olejem a položte ji na gril. Gril nechte otevřený a grilujte 3 minuty z každé strany. Vezměte limetku a vymačkejte z ní šťávu na gril, pak přístroj zavřete a grilujte další minutu.
- Lososa položte na brokolici a posypte černým sezamem.