Grilovaný losos se sójou a misem, limetkou a sezamovou brokolicí

Recept vytvořila Nicola Millbank. Podívejte se na její webové stránky, kde najdete další skvělé recepty: millycookbook.com.

INGREDIENCE:

  • 1 steak z lososa z odpovědných zdrojů
  • 1 sáček pasty Miso - k dostání ve všech velkých supermarketech
  • 2 lžíce tmavé sojové omáčky
  • hrst brokolice
  • 1 lžička sezamového oleje
  • černá sezamová semínka
  • Šťáva z ½ limetky

POKYNY:

  1. Před vařením marinujte lososa v miso a sójové omáčce hodinu nebo dvě.
  2. Grilovací desky multifunkčního grilu Cuisinart nastavte na střední až vysokou teplotu. Jakmile se rozpálí, potřete je olejem a položte na ně lososa. Zavřete a grilujte 5–8 minut v závislosti na tloušťce steaku.
  3. Pokud je losos zvenku upečený, ale uprostřed ještě trochu nedopečený, sundejte ho z grilu, zabalte do fólie a dejte stranou, zatímco budete vařit brokolici. Zbytkové teplo lososa dovaří i uvnitř.
  4. Potřete brokolici sezamovým olejem a položte ji na gril. Gril nechte otevřený a grilujte 3 minuty z každé strany. Vezměte limetku a vymačkejte z ní šťávu na gril, pak přístroj zavřete a grilujte další minutu.
  5. Lososa položte na brokolici a posypte černým sezamem.