Dýňové košíčky

INGREDIENCE:

  • 240 g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého zázvoru
  • ⅛ lžičky mletého hřebíčku
  • ½ středně velké dýně
  • 125 ml mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120 g baleného hnědého cukru
  • 120g cukru krystal
  • 60 g změklého másla
  • 3 velká vejce, pokojové teploty, lehce našlehaná

Poleva

  • 175 g másla, pokojové teploty
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 3 lžíce mléka
  • 350 g moučkového cukru
  • 3 lžíce skořice

K ozdobení

  • 3 lžíce cukru
  • 10 nasekaných pekanových ořechů

POKYNY:

  1. Dýni střední velikosti rozkrojte na 2 části a jednu polovinu očistěte. Očištěnou polovinu položte na plech a přikryjte fólií.
  2. Nastavte troubu na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, než dýně změkne a půjde snadno rozmačkat (doba pečení se může mírně lišit).
  3. Nechte ji vychladnout, vydlabejte dužinu a vložte ji do přístroje Easy Prep Pro. Pro vytvoření hladkého pyré použijte malou mísu a nože na pulzní rychlosti, díky kterým bude pyré připravené k použití během 3 sekund.
  4. Ve střední míse smíchejte suché přísady: hladkou mouku (nebo mouku s práškem do pečiva), sůl, skořici, muškátový oříšek, zázvor a hřebíček a dejte stranou.
  5. V samostatné míse smíchejte dýňové pyré, mléko a vanilkový extrakt a odložte stranou.
  6. Pak pomocí nožů přístroje Cuisinart Easy Prep Pro ve velké míse rozmixujte hnědý cukr, krystalový cukr a máslo. Přidejte postupně tři vejce a každé zvlášť promíchejte.
  7. Nakonec do velké mísy Easy Prep Pro přidejte dýňovou směs a suché přísady.
  8. Opět několikrát rychle promíchejte na pulzní rychlost a těsto je hotové.
  9. Připravte si formu na košíčky a do každého otvoru dejte košíček na cupcaky. Předehřejte troubu na 180 °C.
  10. Pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžíce naplňte dýňovým těstem košíčkové formičky do ¾.
  11. Pečte asi 20 minut nebo dokud nebude špejle po píchnutí čistá. Tento postup opakujte i pro druhý tucet.
  12. Zatímco jsou košíčky v troubě, připravte si skořicovou polevu v přístroji Cuisinart Easy Prep Pro. Smíchejte máslo, vanilku, moučkový cukr, mléko a skořici a dobře promíchejte.
  13. Vychladlé košíčky pak ozdobte zdobícím sáčkem s tryskou.
  14. Tip: Cupcaky uchovávejte v lednici.

K ozdobení

  1. Ke košíčkům se skvěle hodí nasekané pekanové ořechy, skořice, dýňové koření, posyp nebo jakékoli ozdoby s halloweenskou tématikou. My jsme se rozhodli přidat cukrovou pekanovou drť, abychom krémové polevě dodali trochu textury.

Přidejte cukr na pánev.

  1. Nechte ho na mírném ohni rozpustit a zhnědnout.
  2. Jakmile se rozpustí, přidejte pekanové ořechy, dobře promíchejte a rychle položte na plech s pečícím papírem.
  3. Nechte 3 minuty vychladnout. Rozlámejte na kousky a přidejte do přístroje Easy Prep Pro s malou miskou a na pulzní rychlost mixujte.
  4. Košíčky posypte a uchovávejte v chladničce.